СПОРТ

Спортен комплекс Правец се намира на 2км от хотел RIU Pravets Resort и включва зали на закрито и спортни съоръжения на открито.

В ИМЕТО НА ЗДРАВЕТО

Модерно оборудваният фитнес център е разположен върху 230 кв.м. и предлага професионални съоръжения за физическа подготовка, четири просторни съблекални, сауна, джакузи, парна баня, тангентор и солариум. За пълно удобство на спортуващите комплексът разполага с търговски обекти, предлагащи спортни стоки, хранителни добавки за здравословно хранене и протеинов бар към фитнес-залата.

Мултифункционална

ЗАЛА ЗА ВСЕКИ

Мултифункционалната зала за баскетбол и волейбол е също така подходяща за тренировки и състезания по тенис на маса, борба, таекуон-до, художествена гимнастика, аеробика и др.

Спортни съоръжения на открито

Спортните съоръжения на открито включват четири футболни игрища, два тенис-корта и баскетболно игрище. На територията на комплекса от 2011 година функционира модерна лекоатлетическа писта, с покритие тартан, отговаряща на всички международни изисквания.

Тенис кортове

Двата тенис-корта с настилка Грийн сет са със стандартни размери и имат самостоятелни сервизни помещения с отделни входове, електрическо осветление и 240 места за зрители.

Три от футболните терени от тях затревени, а един е с изкуствена трева. Най-новият терен с естествена трева има и изкуствено осветление.На официалния терен, който е непосредствено зад баскетболната зала, и около който е лекоатлетическата писта, има нови трибуни с допълнителни 1 100 седящи места. Така общо местата за сядане около този футболен терен и пистата наброяват  2 200.

Спортен център Правец е подходящ за провеждането на срещи и тренировъчни лагери както на аматьорски, така и на професионални отбори.

RIU Pravets Resort и Спортен комплекс Правец са предпочитана тренировъчна база за българските националните отбори по футбол и баскетбол.